GAFI - FATF (Grup d’Acció Financera Internacional)

FATF GAFIEl Grup d'Acció Financera Internacional (GAFI) és un cos intergovernamental que es va crear l’any 1989. El seu principal fi és el desenvolupament d’estàndards i promoció de polítiques, tant a nivell nacional com internacional, per combatre el blanqueig de diners i el finançament del terrorisme, així com l’avaluació continuada del compliment per part dels seus estats membres.

D’aquesta manera el GAFI controla el seu progrés en la implementació de les mesures legislatives i polítiques necessàries per a la prevenció i lluita contra el blanqueig de diners o valors i el finançament del terrorisme, examina les tècniques i efectivitat de les mateixes i promou l'adopció i aplicació de les mesures apropiades a nivell mundial. En aquesta tasca el GAFI col·labora estretament amb altres organismes internacionals implicats en aquesta lluita.

També és important destacar que publica una llista actualitzada dels països o territoris considerats d’alt risc.

Les principals publicacions efectuades com a guia de les mesures a adoptar per tots els països per lluitar activament contra el blanqueig de diners o valors i el finançament del terrorisme són:

   Les 40 Recomanacions
   La metodologia d’aplicació
   Llista actualitzada dels països o territoris considerats d'alt risc
   Més informació