Mesures restrictives

El principal objectiu de les mesures restrictives establertes a l’article 49 de la Llei 14/2017, del 22 de juny, de prevenció i lluita contra el blanqueig de diners o valors i el finançament del terrorisme és impedir que les persones i entitats vinculades al terrorisme, al seu finançament , i a la proliferació o al seu finançament d’armes de destrucció massiva utilitzin el sistema mundial, financer o no financer, per promoure o realitzar aquestes activitats delictives.

Amb aquesta finalitat, la comunitat internacional ha consensuat l’adopció de mesures restrictives en relació a les persones i entitats que apareixen en les llistes nacionals i internacionals (v.g. Llistes del Consell de Seguretat de les Nacions Unides), les quals són públiques amb la finalitat de que tothom pugui complir amb les mesures restrictives que s’hi deriven. Aquestes mesures restrictives s’han d’aplicar de maner ràpida i eficaç per tal de que l’esforç dirigit a combatre el terrorisme i el seu finançament i el finançament de la proliferació d’armes de destrucció massiva sigui efectiu.

Guia sobre l’aplicació de Mesures Restrictives
Llista consolidada de sancions del Consell de Seguretat de les Nacions Unides
Buscador a la Llista consolidada de sancions del Consell de Seguretat de les Nacions Unides
Llistes d'articles prohibits per exportar a/importar de la República Democràtica Popular de Corea d'acord amb la Resolució 1718 (2006) del Consell de Seguretat de les Nacions Unides
  Resolució 1/2020, de 9 d’octubre del 2020, que deroga les Resolucions 1/2019, de 23 de maig del 2019 i 2/2019, de l’1 d’octubre del 2019.
Més informació